Ciepło witamy w Rum Club, wyjątkowej restauracji w sercu Szczecina, która przenosi swych gości prosto do egzotycznych zakątków Ameryki Łacińskiej. Przygotujcie się na gastronomiczną podróż pełną barwnych smaków i aromatów – naszą specjalnością jest bowiem Ceviche z dorsza! To danie to prawdziwa eksplozja kulinarnego szału. Niepowtarzalne połączenie świeżości dorsza i pikantnego sosu cytrusowego sprawia, że każdy kęs jest niezapomnianym przeżyciem dla podniebienia.
W samym sercu Szczecina, w jednej z najbardziej restauracji miasta, “Rum Club”, znajduje się prawdziwa perła kulinarna – ceviche z dorsza. To danie to prawdziwe cudo dla miłośników ryb i ekscytujących smaków. Ceviche to tradycyjne danie pochodzące z Ameryki Południowej, które zdobyło popularność na całym świecie. W Rum Club tworzą je jednak z polędwicą z dorsza, dodając swojego rodzaju twist do tego już wyjątkowego przepisu. Dorsz jest delikatny i soczysty, idealnie komponujący się ze świeżośćią marynaty. Marynata w tym daniu to mix kolendry, limonki, chili i rumu. Kolendra nadaje lekkości i orzeźwiającej nuty, limonka dodaje kwaskowości i odrobinę słodyczy. Chili podkręca smak ostrością a rum… Rum nadaje wszystkiemu głębi smaku. Piklowana czerwona cebula jest następna na liście składników tego niezwykłego ceviche. Dodaje chrupkości i kontrastuje ze słodkim pijanym ananasem . Żel pomidorowy z chili dodany do całości wprowadza jeszcze więcej pikantności i intensywizuje bogaty bukiet smaków tego dania. Na koniec, nie można pominąć chipsów z tapioki. Te chrupiące dodatki są idealnym kontrastem dla miękkiego dorsza i ananasa. Podsumowując, ceviche z dorsza w restauracji Rum Club w Szczecinie to prawdziwa eksplozja smaków.
To danie, które zachwyca każdego kto spróbuje, stając się jednocześnie powodem do powrotu do tego wyjątkowego miejsca.
Rum Club Szczecin & Tiki Bar
al. Wojska Polskiego 49
70-473 Szczecin
+48 576 272 729
Numer naszego konta :
06 1160 2202 0000 0004 7140 4497